Skiteam, Youthteam, Raceteam og Masterteam

Du kan godt bo i Danmark og gå til ski!

I Aarhus Skiklub dyrker vi et skifællesskab for børn, unge og voksne, der har en stor passion for skiløb og gerne vil dyrke skiløbet som en sportsgren. 

Vi tager ikke på skiferie, men på træningsture for at dygtiggøre os. Selvom træningen er målrettet, står skiglæden og det sociale samvær som det centrale. Træningen foregår primært i Norge, hvor vi har et godt samarbejde med Skistar, i både Trysil og Hemsedal. 

Aarhus har et stærkt træningsfællesskab på tværs af danske skiklubber: Skisport Danmark. Her samarbejder vi om at udvikle og vækste den alpine sportsgren. Vi arbejder med 4 forskellige træningsgrupper som er inddelt efter alder, niveau og fokus. Læs mere om træningsgrupperne nedenfor.

SKITEAM

Skiteamet er et træningstilbud til børn og unge fra 6 år og op, som har lyst til at “gå til ski” og være en del af en stor børne-/unge gruppe, der har det at stå på ski, som en sport.

På en lang række af turene vil der være mulighed for at stille op i danske konkurrencer. Der lægges vægt på de sociale aspekter og sammenholdet på teamet er unikt.

YOUTHTEAM

Youthteamet er for løbere i alderen 15+, som gerne vil arbejde alsidigt med skiløbet. På Youthteamet kan man dyrke sin passion for skiløbet med andre ligesindede. 

Man udfordres på “hele bjerget” og i det sportslige såvel som det skolede skiløb. 

Youthteamet er et breddehold, hvor fokus er på det sociale i en ramme af skiløb på højt plan.

Ambitionen er at udvikle fantastiske skiløbere, som har lyst til at engagere sig i det danske skimiljø, på længere sigt.

De færdigheder, du udvikler som youth-skiløber giver dig en stor fordel, hvis du senere gerne vil være skiinstruktør.

RACETEAM

Raceteamet er for børn og unge i alderen 13 – 18 år (U14, U16 og U18+ løbere), som ønsker at arbejde målrettet mod at blive konkurrenceskiløber – måske endda i internationalt regi.

Raceteamet sætter krav til dine tekniske færdigheder og motivation for at indtræde på holdet. Ofte er du tidligere Ski Team’er eller kommer fra et lignende setup. 

På Raceteamet dyrker man skiløbet som en sport året rundt. Målet er at udvikle dygtige alpine løbere, og dygtiggørelse i portbanen det centrale element i træningen.

De færdigheder, du udvikler som race-skiløber giver dig en stor fordel, hvis du senere gerne vil være skiinstruktør.

MASTERTEAM

Master Teamet er for de skiglade voksne fra 23+, der gerne vil modtage kvalificeret undervisning og udforske skiløbets sportslige facetter.

Her arbejdes alsidigt med skiløbet med fokus på både at mestre “hele bjerget” såvel som portene.