Vasaløbet 2023

Her får du tre små fortællinger om nogle af vores medlemmer, som i år gik “i fäders spår for framtids segrar”.
 
Med sine 100 år på bagen er det 90 km lange Vasaloppet i Sverige efterhånden en institution for sig selv.
Som det største og nok mest kendte langrendsløb i verden, er det også forbundet med utrolig meget historie og tradition.
Alle deltagere har deres egen, unikke relation til løbet.
 
I Vasaløbet 2023 deltog flere medlemmer af Aarhus Skiklub på den fælles tur, der hvert år bliver arrangeret gennem Danmarks Skiforbund.

Skal du med næste år?  Så sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen den første søndag i marts!

Laurence gik for sin 97-årige morfar

Han gennemførte sit første Vasaløb på trods af, at han først i december prøvede langrendsski for første gang!

“Min morfar har i nogle år haft en stående udfordring til sine fire børn om at gennemføre Vasa. Men ingen af dem har samlet den op. Han har ikke selv løbet Vasa, men har har gået mange hærvejsmarcher i ind- og udland, besteget Käbnekaise og vandret meget i Lapland. Nu er min morfar fyldt 97 år, og så tænkte jeg, at nu skulle det være. Han skulle opleve en i familien gennemføre Vasaløbet. Han fulgte med i svensk TV i løbet af dagen og jeg har flere gange været hos ham og vise mine rulleski og højdeprofilen for løbet.”

Hatten af for Laurence, som har forberedt sig til Vasaløbet med vores rulleskitræning, klubtur og tekniktræning på Skeikampen, ved deltagelse i DM i langrend og et seedningsløb i Sydsverige!

På far-datter tur

Emma og Marie har i en årrække været af sted på Vasaløbet sammen med deres fædre.

Bogstaveligt talt går de “i fædres spor”, men der er ingen tvivl om, at de to gamle også har stor glæde af at have døtrene med på tur.

Det blev allerede tydeligt på den lange bustur fra Jylland til Dalarna, hvor Marie f.eks. havde sørget for madpakken til dem begge – “i år skulle vi prøve noget lidt andet, end vi plejer”.

Emma var også opmærksom på, at hendes far ikke tog for lange lure for tidligt – “han skal jo også kunne sove i nat”. Hun fortæller desuden, at det faktisk er hende, som har prikket til sin far og fået ham til at melde sig til Vasa igen efter nogle års pause.

Johanne havde skiglæden fra sin morfar med i lommen

“Det var mit første Vasaløb, og jeg var faktisk spændt på, om det ville blive for langt, for hårdt og for ensformigt.

Men det blev det slet ikke! Jeg nød det faktisk hele vejen.

Måske hjalp det, at jeg havde en lille seddel med i min lomme, som min morfar engang skrev. Der står “Langrend er den bedste sport, der findes”.

Han løb selv Vasa flere gange og selv om han ikke er her mere, kan jeg mærke stoltheden og skiglæden fra ham. Det hjalp mig helt sikkert til at holde humøret og tempoet højt hele vejen til Mora.”

Seneste nyt fra foreningen