Rapport fra DM/FM i langrend 2014

Se resultater og billeder under http://www.dmlangrend.dk/

Lørdag, den 01.02.2014
Rimtåge.
Dagens konkurrence: Lang destance, klassisk teknik.
Der løbes på en ca. 9 km lang kuperet løjpe – op til 5 omgange svarende til ca. 45 km afhængig af klasse.
Aarhus Skiklub fik 2 medaljer i FM-konkurrencen:
Hanna bronze i klassen D50,
Kaj bronze i klassen H50.

Fredag, den 31.01.2014
Snevejr.
Dagens konkurrence: Sprintstafet, klassisk og fri stil (skøjt).
Et stafethold består at 2 løbere, hvor den ene løber klassisk og den anden skøjt skiftevis på hver sin løjpe á ca. 1,2 km. Der løbes op til 5 omgange afhængig af klasse.
Aarhus Skiklub stiller med følgende hold til sprintstafetten:
Ane og Theresia (Canada) i klassen D21,
Mette og Andreas i klassen H21,
Thomas og Freddy (Faaborg Skiklub) i klassen H21,
Kaj og Morten i klassen H50.
Knud og Jørn i klassen H60,
Hanna og Hanne (Vejle Skiklub) i klassen D50.
Aarhus Skiklub fik 2 medaljer i FM-konkurrencen:
Kaj og Morten sølv i klassen H50,
Knud og Jørn guld i klassen H60.

Torsdag, den 30.01.2014
Atter en snevejrsdag.
Konkurrencefri dag.
Formiddagen stod igen på instruktion i såvel klassisk som skøjteteknik ved Lasse Mølgaard og Theresia.
Endnu 3 medlemmer af Arhus Skiklub Morten, Mette og Andreas er ankommet for at deltage i konkurrencerne de sidste dage, så vi nu er 10 medlemmer fra Aarhus Skiklub repræsenteret til DM/FM i langrend.

Onsdag, den 29.01.2014
Atter en snevejrsdag.
Dagens konkurrence: Duatlon.
Der løbes 2 x 6 km klassisk + 4 x 2,5 km skøjt (fri teknik). Damer og herrer fra H60 og ældre dog kun den halve distance.
Aarhus Skiklub fik 2 medaljer i FM-konkurrencen.
Kaj bronze i klassen H50.
Hanna guld i klassen D50.

Tirsdag, den 28.01.2014
Konkurrencefri dag.
Om formiddagen deltog vi i instruktion i klassisk hhv. skøjteteknik ved en af landets bedste langrendsløbere Lasse Mølgaard og hans kæreste Theresia – canadisk elitelangrendsløber og i en klasse helt for sig, der vinder alle de konkurrencer hun deltager i. Noget dansk mesterskab bliver det dog ikke til for hendes vedkommende, da hun ikke er dansk statsborger. Vi blev alle optaget på video og fik analyseret vores stil ved efterfølgende studie er optagelserne. Super godt og lærerigt.

Mandag, den 27.01.2014
Snevejr.
Dagens konkurrence: Knockout sprint, fri teknik.
Der løbes på en ca. 1,5 km rundstrækning. Første gennemløb er en prolog med enkeltstart og efterfølgende semifinaler og finaler, som løbes i grupper á 6 – 9 personer.
Aarhus Skiklub fik 2 medaljer i  FM-konkurrence:
Kaj bronze i klassen H50,
Heinz bronze i klassen H60

Søndag, den 26.01.2014
Snevejr.
Dagens konkurrence: Kort distance, klassisk teknik.
Der løbes 3 – 4 omgange afhængig af klasse på en ca. 3,6 km kuperet rundstrækning.
Aarhus Skiklub fik 3 medaljer i  FM-konkurrencen:
Kaj bronze i klassen H50,
Hanna sølv i klassen D50
Heinz bronze i klassen H60

Lørdag, den 25.01.2014
Vi er 7 medlemmer fra Aarhus Skiklub, som er ankommet til DM/FM i langrend 2014 – Thomas, Louise, Jørn, Heinz, Knud, Hanna og Kaj, som afvikles på Kvitåvatn v. Gaustablikk i Norge.
Sneen ligger metertyk og der er udsigt til vedvarende sne hele ugen. Temperaturen svinger omkring -10 graders celcius.