Alpin Skiteam, Youthteam og Raceteam

Man kan godt bo i Danmark og gå til ski!

I Aarhus Skiklub er der en række muligheder for dig, der gerne vil dyrke alpint skiløb som en sportsgren.

Med 24 medaljer ud af 36 mulige i sidste sæson og en del løbere på landsholdet, har klubbens alpine skiløbere virkelig sat sit præg på den danske port-scene. Holdenes vigtigste eksistensgrundlag er stadig: Glæden og lysten til ski – på ethvert niveau. Her er plads til alle 🙂

Træningen foregår primært i Norge, hvor vi har et godt samarbejde med Skistar, i både Trysil og Hemsedal. Vores træningsture har forskellig fokus, men det overordnede mål er at løberne bliver utrolig alsidige skiløbere.

Læs herunder mere om vores forskellige hold:

Alpin Skiteam

Skiteamet er et træningstilbud til børn og unge fra 6 og op, som har lyst til at “gå til ski” og være en del af en stor blandet børne-/unge gruppe, der har det at stå på ski som deres sport.

Træningen foregår med udgangspunkt i de 5 P’er: piste, park,
pukler, puder & porte. Vi har en 50/50 fordeling ift. træning af grundlæggende ski-tekniske færdigheder på pisten/freeskiing og porttræning – herunder slalom, storslalom og SuperG. På en lang række af turene vil der være mulighed for at stille op i danske konkurrencer. Der lægges meget vægt på de sociale aspekter og sammenholdet på teamet er unikt.

Alpin Youthteam

Youthteamet er for erfarne skiløbere skiløbere i alderen 14 – 23 år, der ønsker at videreudvikle sig som alsidige skiløbere, der bliver i det danske skimiljø og engagerer sig i det på lang sigt. Youthteamet er et breddehold, hvor fokus er på det sociale i en ramme af skiløb på højt plan.

Alpin Raceteam

Raceteamet er for de allermest seriøse skiløbere over 14 år, som ønsker at arbejde målrettet hen imod et FIS-setup og mod at køre internationale konkurrencer. På Alpine Race Team dyrker man skiløbet som en sport året rundt. Målet er at udvikle dygtige alpine løbere, og her er dygtiggørelse i portbanen det centrale element i træningen.

Al træning på tværs af ski- junior- og raceteam arrangeres på tværs af de danske skiklubber i regi af Alpin Kraftcenter Danmark (AKD). Læs mere om AKD inkl. udtagelseskriterier til raceteam her:  http://www.skiforbund.dk/alpin-kraftcenter-danmark/

For yderligere information om skiklubbernes træningsfællesskab: SkiSportDanmark – om træningskoncept aktiviteter mv. her: https://www.skisportdanmark.dk/

Se mere og få alle nyhederne og turene i billeder på holdets facebookside:

En tanke om "Alpin Skiteam, Youthteam og Raceteam"

1. Pingback: Århus Skiklub | Århus Skiklub