Rulleski og skydning – høj intensitet og med en duft af krudtrøg

29 rulleskiløbere prøvede kræfter med skiskydning til stævne hos Årk Biatlon. Heraf var der ikke færre end 12 deltagere fra Aarhus Skiklub.

Løberne blev sendt af sted som enkeltstart med 1½ minuts forskel. Så var der dømt fuld gas på skiene på den ca. 2½ km lange rute, der skulle køres fem gange. Men der skulle dog ikke mere fart på, end pulsen også kunne nå at komme ned igen før skydningen. Den foregik på en skydebane, hvor en ladt riffel ventede. Så man skulle altså ikke løbe med geværet på ryggen, som man ser det i vinterens skiskydning.

For at fortælle lidt om hvor svært det er, at skyde med høj puls, så ramte jeg 5 af 5 gange til indskydningen. Men da jeg kom blæsende ind efter første omgang ramte jeg 0 af 5 🙂  Det blev heldigvis lidt bedre de næste tre skydninger.

Selve stævnet blev flot gennemført – og det blev i det hele taget en super dag med sved på panden, intense skifter mellem rulleski og skydning, høj sol, grillpølser og hygge bagefter.

Årk Biatlon har allerede meldt ud, at stævnet var så stor en succes, at de vil lave et lignende arrangement til efteråret. Jeg kan kun anbefale, så mange som muligt at deltage – for det er altså super sjovt.

Resultater:
Du finder resultater her.

Billeder:
Henning Gregers Jensen fra 1900 Orientering tog nogle rigtig fede billeder fra stævnet, som kan ses  her.
Han siger, at vi er velkomne til at bruge dem i det omfang vi har lyst både privat og i klubsammenhæng. Men det er altid god stil at kreditere ham med fulde navn.

Video:

Stævnet var et samarbejde mellem Årk Biatlon og Aarhus Skiklub. Tak til Knud og Heinz for en stor indsats med planlægning mv.