Rapport fra DM i langrend 2015

Se flere resultater og billeder på www.dmlangrend.dk

Lørdag, den 31. januar
Lang distance. Klassisk teknik. Der løbes 2 – 5 omgange på en kuperet 10 km rundstrækning. Antal omgange afhængig af klasse.

Resultater:
2 plads til  Knud i H70, 1. plads til Heinz i H65, 3. plads til Jørn i H65, 3. plads til Hanna i D50, 4. plads til Kaj i H50, ? Morten i H50.

Fredag, den 30. januar
Parstafet. 2 løbere løber på skift hhv. skøjt og klassisk på hver sin 1,2 km rundstrækning. Der løbes 3 – 5 omgang afhængig af klasse.

Resultater:
1. plads til Heinz og Svend i H60, 2. plads til Jørn og Knud i H65, 1. plads til Kaj og Morten i H50

Torsdag, den 29. januar
Konkurrencefri dag. Tekniktræning.
Der er ankommet endnu nogle deltager fra Aarhus Skiklub:
Heinz Hansen H65, Morten Lassen H50. Desuden stiller Svend Kjellerup, som arbejder på Kvitåvatn og er medlem af Aarhus Skiklub også op i morgendagens parstafet for Aarhus Skiklub.

Onsdag, den 28. januar
Duatlon. Der løbes  (afhængig af klasse) 1 – 2 omgange klassisk på en 5,5 km kuperet rundstrækning og derefter 2 – 4 omgange skøjt på en 2,5 km kuperet rundstrækning.

Resultater:
? plads til  Knud i H70, 3. plads til Jørn i H65, 3. plads til Hanna i D50, 2. plads til Kaj i H50.

Tirsdag, den 27. januar
Konkurrencefri dag. Tekniktræning.

Mandag, den 26. januar
Knockout sprint. Der løbes på en ca. 1,3 km rundstrækning. Først løbes en prolog med enkeltstart med et interval på 15 sek. mellem hver startende. Resultaterne fra porlogen anvendes til som seedning til de efterfølgende semifinaleheat, hvor op til 6 løbere konkurrerer pr. heat. Vinderen og nr. 2 hver hvert heat går videre til de efterfølgende A-finaleheat. De øvrige løbere konkurrerer om de efterfølgende placeringer i B- og C-finaleheat etc.

Resultater:
? plads til  Knud i H70, 3. plads til Jørn i H65, 3. plads til Hanna i D50, 3. plads til Kaj i H50.

Søndag, den 25. januar

Så er DM i langrend skudt i gang med afvikling af den første konkurrence: Kort distance, fri stil, enkeltstart med 30 sek. interval mellem hver startende. Der løbes 3 – 4 omgange på en kuperet rundstrækning á 3,3 km pr. omgang, dvs. i alt 9.9 hhv. 13.3 km afhængig af klasse.

Vi er pt. følgende deltagere fra Aarhus Skiklub:
Knud Overgaard H70, Jørn Jensen H65, Hanna Marsi D50, Kaj Jensen H50.

Skiføret er perfekt med op mod 1 m sne, heraf er 25 cm faldet i sidste uge. Stille og klart vejr med dagstemperatur omkring 5 graders frost.

Resultater:
? plads til  Knud i H70, 2. plads til Jørn i H70, 3. plads til Hanna i D50, 3. plads til Kaj i H50.