Rapport fra DM/FM i Langrend 2012

Se billeder her og her.

Se resultater på http://www.dmlangrend.dk/ under Resultater 2012.

Læs dagsrapporter herunder:

Lørdag, den 4. februar
Dagens konkurrence: Lang distance, klassisk stil.
Vejret: -18° til -15°, skyet, vindstille.
Løjpe: 6 km rundstrækning i ret kuperet terræn, som skulle gennemløbes 2 – 7 gange afhængig af klasse.
I det kolde og træge føre blev det noget af en udfordring at gennemføre den lange distance, men vi kom alle igennem og høstede endnu nogle FM-medaljer.

Fredag, den 3. februar

Dagens konkurrence: Parstafet, hold bestående af 2 løbere fra samme klub, hvor den ene løber klassisk og den anden skøjt.
Løjpe: Klassisk 1,1 km rundstrækning i ret kuperet terræn. Skøjt 1,1 km rundstrækning i ret kuperet terræn.
Løberne løber på skift én runde startende med klassisk. Der løbes i alt 3 – 5 dobbeltrunder afhængig af klasse.
Der er ankommet endnu 3 medlemmer af Århus Skiklub, som skal deltage på den lange distance lørdag. Det er Kasper, Bjarke og Jeff. Så nu er vi oppe på hele 11 deltagere til DM/FM i langrend fra Århus Skiklub.
Kong kulde havde lagt sin “klamme” hånd over området med temperaturer nede omkring de 25° frost på en i øvrigt flot og solskinsklar og helt vindstille dag.
Starten måtte udsættes i 2 omgange med 1 time hver gang pga. det meget klolde vejr, da der er sat en grænse på 20° frost for gennemførelse af konkurrencerne.
Århus Skiklub stilled op med 3 hold i parstafetten – Mie og Susanne i klassen D21, Lasse og Kaj i klassen H21, Heinz og Jørn i klassen H60.
I det kolde vejr var der ikke meget glid i skiene, men alle gennemførte uden problemer og det blev til FM-medaljer i klasserne D21 og H60.

Torsdag, den 2. februar
Konkurrencefri dag.
Om formiddagen var vi til tekniktræning.
På alpinbakken blev der afviklet WorldCup-Telemark, hvor danske Juelie Duedahl deltog. Så vi nåede også lige et smut over for at heppe på hende.
Nogle af os brugte eftermiddagen på en tur med Fjellbussen til Rjukan for at “proviantere”, dvs. købe skivoks, gliver mv. til de kolde temperaturer.

Onsdag, den 1. februar

Vejret: Uændret i forhold til i går.
Dagens konkurrence: Duatlon, kombineret løb, hvor der først løbes klassisk og derefter skøjt
Løjpe:
Klassisk – 5 km rundstrækning i meget kuperet terræn, som skulle gennemløbes 1 – 2 gange afhængig af klasse.
Skøjt – 2,5 km rundstrækning i meget kuperet terræn, som skulle gennemløbes 2 – 4 gange afhængig af klasse.
I det kolde vejr blev var der ikke meget glid i skiene, så der skulle virkelig arbejdes for at komme frem. Især skøjten var krævende. Så alle var godt brugte efter dagens konkurrence.
Igen i dag høstede vi flere FM-medaljer.

Tirsdag, den 31. januar

Vejret: morgentemperatur-20°, op ad dagen stigende til -15° , skyfrit og vindstille.
Efter afvikling af de sidste finalerunder af knockout sprinten var der tekniktræning i klassisk – og skøjteteknik med nogle af vore “prof” langrendsløbere som instruktører.
Så vi fik os et par timers lærerig træning.
Eftermiddagen brugte vi på en langrendstur på fjeldet, hvor vi nød vinterlandsskabet i det flotte solskinsvejr.
Vi høstede flere FM-medaljer i knockout sprinten.

Mandag, den 30. januar*

Dagens konkurrence: Knockout sprint, fri stil.
Vejret: -15°, letskyet til skyfrit og vindstille.
Løjpe: 1,2 km rundstrækning i meget kuperet terræn, som skulle gennemløbes én gang pr, runde.
1. runde: Prolog med enkeltstart for placering i startfeltet til semifinalen.
2. runde: Semifinale med 8 – 12 startende pr. løb.
3. og 4 runde: A og B finaler, ligeledes med 8 – 12 startende pr. løb.
Løbet blev desværre ikke fuldt afviklet pga. særlige omstændigheder, så de sidste finalerunder løbes først i morgen.

Efter konkurrencerne nåede vi en god langrendstur på fjeldet med udsigt til Gaustatoppen og solnedgangen over et flot sneklædt landsskab.

Søndag, den 29. januar

Vi er 8 deltagere fra Århus Skiklub, som i går eftermiddags ankom her til til Kvittåvatn Fjellstoge, hvor årets DM i langrend bliver afviklet.
De 8 er: Mie Dohn, Hanna Marsi, Susanne Jars, Søren Hansen, Lasse, Kaj Jensen, Heinz Hansen og Jørn Jensen.

Vi ankom til et flot snedækket landskab med sneklædte træer og flot vintervejr.
Vi (ekskl. Søren) bor i 2 lækre moderne hytter med eget bad og spiser på fjeldstuen, hvor der også er fællessamling med briefing, præmieoverrækkelse mv. hver aften.

Dagens konkurrence: Kort distance, klassisk stil.
Vejret: -10°, skyet og let sne, vindstille.
Løjpe: 5 km rundstrækning i ret kuperet terræn, som skulle gennemløbes 1 – 3 gange afhængig af klasse.
Med absolut optimale forhold på en velprepareret løjpe gennemførte alle fra Århus Skiklub løbet uden problemer.
Vi høstede 2 FM-medaljer.

Efter konkurrencerne var der tekniktræning på skistadion for børn og unddomsløbere.