Passo Tonale 3.marts 2015

I høj sol fra en smuk blå himmel drog 11 hold afsted i hver sin retning og med hver sin plan for den første halvdel af dagen. Humøret var højt hos alle aldre og en del havde høje forventninger om off piste efter gårdagens massive snefald. Andre hold kunne se frem til slalom-træning, og andre igen skulle have nogle kilometer under skiene i den lækre sne.

Undertegnede drog afsted mod gletcheren og den upræparerede sne sammen med 7 andre sprængfærdige skiløbere og Reiter der ledte for. Allerede på vejen derover stod den på off piste i den lettere vindblæste sne fra den første nedkørsel – her var ikke plads til opvarmningsture. Der skulle brændes energi af! Og det blev der. På gletcheren stilede vi direkte mod et off-piste stykke, hvor vi blev dagens første løbere, og efter første nedkørsel blev der videofilmet. Den sidste nedkørsel splittede holdt, da de ”hårde drenge” tog endnu et off-stykke, og Reiter kørte teknik på pisten med holdets ”to damer”. Det var 60 min. der kunne rykke på skiløbet.

På Astrids børnehold og på Ole og den italienske skilærer Micheles børnehold, hvor bl.a. klubbens Race-teamere er fordelt, stod den på slalom-træning i porte. Astrid havde sat banen på en rød piste og portene stod tæt, det krævede koncentration og kant. Senere kastede Astrid og holdet sig over off-piste, hvor de øvede med imaginære 1000 kr. sedler ”sat fat i støvlekanten”, og der skulle de blive siddende under hele nedkørslen. Ind over støvlerne, med andre ord! Der blev svedt på pisten og grint i liften.

Alle hold samledes ved ”glashuset kl.12.00, stemningen var god over det hele, der blev high-fivede, klappet på skuldrene og givet gensynsknus. Frokosten blev indtaget forskellige steder i terrænet udenfor i høj sol. Fantastisk efter dagen i går, der bød på sne og tyk tåge fra tidlig morgen til først på aftenen.

Dagen blev lukket godt ned med friløb og leg i sneen på kryds og tværs af aldre og familier, og kolde øl, vand, icetea, spitze og kaffe i solen i godt selskab.

Både børn og voksne blev filmet på pisten. I skrivende stund bliver der gennemset videoer, snakket teknik og formuleringer om ”hæl- og fodtryk”, ”stive bagski”, ”fremoverlæning” og” hoften op i bakken” fyger fra det ene bord til det andet. Det kræver sin skiløber at se sig selv på video, både på og udenfor pisten. Men hvor er det godt at se sig selv udefra for en gangs skyld. Når ikke man ser video og får ”konstruktiv fremadrettet kritik” laves der lektier, tages bad, spilles i-pad og lades op enten i baren ved bordtennisbordet eller på værelserne.

Vi er trætte og sultne – aftensmaden står klar. De næste dage byder helt sikkert på endnu flere gode ski-oplevelser med workshops i lige det man trænger til at udfordre ved sit skiløb, klubmesterskaber, mere instruktion for de mindste, og i det hele taget hyggeligt og skiinteresseret samvær.

Katrine Haaning.