DM i langrend 2018

(Foto af Bent Hjarbo).

Årets DM i langrend er netop blevet afholdt på Kvitåvatn i Norge, hvor Aarhus Skiklub havde 12 deltagere med. Det foregik over en uge, og der var konkurrencer i flere forskellige discipliner: duathlon, sprint, kort og lang distance samt stafet.

Ane Lassen leverede igen i år fantastisk flotte præstationer, idet hun vandt en sølvmedalje på den korte distance i DM-klassen samt bronze i både duathlon og sprint, sølv på lang distance og guld på kort distance i D21-klassen. Tilmed blev hun nummer tre på Gausta Skimaraton (ca. 47 km), som blev afholdt i forlængelse af den lange distance. Det er meget flotte resultater, som vi i klubben kun kan være utrolig stolte af – stærkt løbet, Ane!

Udover Anes mange medaljer blev der blandt klubbens deltagere vundet i alt 21 medaljer i forskellige klasser. Her kan blandt andet nævnes sølv til Jørn Jensen i H70 på duathlon, sølv til Heinz Hansen i H65 på sprint, sølv til Hanna Marsi i D50 på kort distance, sølv til Knud Overgaard i H70 på kort distance, sølv til Kaj Jensen og Morten Lassen i H50 på stafetten og sølv til Kaj Jensen i H60 på den lange distance. Alle resultaterne kan findes her.

Med fokus på konkurrencer, spænding og glid i sporet, men også på skiinstruktion, brætspil og saunature med dyp i sneen tilgodeser DM i langrend både elite og bredde. Konkurrencerne var for de fleste dagens højdepunkt, men der var imellem dem også rig mulighed for at nyde de store mængder sne på egen hånd. Det blev til ture i både sol, kraftig vind og mørke – sidstnævnte med pandelygter og varm kakao på løjpen. Til dagens måltider mødtes deltagere på tværs af generationer og klubtilhør ved langbordene og talte om både dagens og fortidige bedrifter.

Aarhus Skiklub siger tak for en rigtig dejlig uge. Vi glæder os allerede til at skulle af sted næste år – forhåbentligt med både erfarne og nye deltagere!

Billederne i artiklen er taget af Bent Hjarbo og Morten Lassen. Flere billeder fra arrangementet kan ses under artiklen eller her.